Verschillende manieren om van biltong te genieten

Biltong is een veelzijdige, gedroogde en gekruide Zuid-Afrikaanse rundvlees snack. Meestal wordt het in dunne plakjes gegeten, maar wist je dat er ook veel andere manieren zijn om van deze heerlijke snack te genieten?

In dit artikel geven we tips voor hoe je de verschillende vormen van biltong het beste kunt nuttigen.

Plakjes biltong

De traditionele en meest gebruikelijke manier om van biltong te genieten is door het in dunne plakjes te eten. Je kunt je biltong kopen in verpakkingen met gesneden stukjes of, als je echt een liefhebber bent, kun je een heel stuk kopen en het zelf in plakjes snijden. Je hebt hiervoor wel een biltongmes nodig. 

Plakjes biltong zijn heerlijk als tussendoortje of als onderdeel van een borrelplank.

Koop hier je plakjes biltong 

Geschaafde biltong (biltongstof)

Geschaafde biltong, of biltongstof, kan op veel verschillende manieren in de keuken worden gebruikt. Het is heerlijk als broodbeleg, gemengd met roomkaas, of als eiwitrijk ingrediënt in een salade. Je kunt het ook gebruiken om biltongsoep of biltongmuffins te maken, of als topping voor geroosterde aardappelen, gegrilde groenten, roerei en nog veel meer.

Koop hier je geschaafde biltong

Stukken biltong

Ben je een echte vleesliefhebber? Dan vind je het misschien leuk om je biltong in grote stukken te eten. Je kunt een heel stuk kopen en het zelf in kleinere stukken snijden of je kunt onze vette stukken biltong proberen. 

Let op: we raden dit niet aan aan mensen die nog nooit biltong hebben geproefd!

Wil je meer weten over biltong en de verschillende soorten die beschikbaar zijn? Stuur een mailtje naar beef@runder.nl en wij helpen je graag verder!