Hoe maak je broodjes gourmet boerewors? 3 Manieren

Een broodje boerewors is een verrukkelijk Zuid-Afrikaans gerecht, gemaakt met een hotdogbroodje, worst (bij voorkeur bereid op de braai), en tomatensaus en mosterd naar smaak. Soms worden gebakken uien toegevoegd.

Maar een broodje boerewors is heel divers en kan op veel verschillende manieren worden aangepast, afhankelijk van waar je zin in hebt.

In dit artikel delen we drie variaties op het standaardrecept waarmee je een gourmet versie van een broodje boerewors kunt maken.

Deze recepten zijn handig als je zelf eens iets nieuws wilt proberen of als je indruk wilt maken op je gasten:

  1. Mexicaanse broodje boerewors

Wil je iets pittigers dan een gewone broodje boerewors? Ga dan voor dit recept met een Mexicaans tintje.

Maak een broodje boerewors volgens het standaardrecept, maar vervang de tomatensaus, mosterd en gebakken uien met tomatensalsa, crème fraîche, guacamole en jalapeños.

  1. Cheddamelt broodje boerewors

 Ben je op zoek naar iets anders dan de traditionele boterham met kaas voor de lunch, zonder dat je de kaas hoeft op te offeren? Wat dacht je dan van de cheddamelt broodje boerewors?

Je maakt dit broodje boerewors met een hotdogbroodje, dikke of dunne worst (bij voorkeur gegrild op de barbecue), cheddar kaas en gegrilde champignons.

De warme worst en champignons zorgen voor heerlijk gesmolten kaas en een lekkere maaltijd - voor een makkelijke maar luxe lunch of diner. 

  1. Broodje boerewors met een gezonde twist

Wil je een broodje boerewors met extra vitamines? Kies dan voor een standaard broodje boerewors met spek, avocado, gebakken of verse uitjes, baby spinazie en chutney in plaats van tomatensaus en mosterd.

Zin in een van deze broodjes gourmet boerewors? Koop hier de lekkerste boerewors in Zuid-Afrikaanse stijl.