Hoe biltong een rol speelt in het leven van de typische Zuid-Afrikaan

Zuid-Afrikanen zijn gek op biltong. Deze snack is een essentieel onderdeel van de Zuid-Afrikaanse keuken en voor veel mensen is het een dagelijkse traktatie.

Er zijn veel verschillende manieren om van biltong te genieten. Soms maakt het deel uit van een maaltijd, soms wordt het als tussendoortje gegeten en soms is het maken van biltong zelfs een hobby. In dit artikel nemen we een kijkje naar de rol die biltong speelt in de Zuid-Afrikaanse cultuur en in het leven van een Zuid-Afrikaan.

Biltong als snack

Biltong wordt het vaakst gegeten als snack. Bijvoorbeeld als tussendoortje tijdens een wandeling, na een bezoek aan de sportschool, na een sportwedstrijd of tijdens een roadtrip.

Daarnaast is het ook erg populair om biltong als snack te serveren tijdens een braai of borrel.

En dan is het natuurlijk een Zuid-Afrikaanse traditie om biltong te eten tijdens het kijken naar een rugby- of cricketwedstrijd, het liefst met een ijskoud biertje erbij.

Biltong in de keuken

Zuid-Afrikanen zijn zeer creatief als het gaat om het gebruik van biltong in de keuken. Zo zijn er heel veel verschillende gerechten die met biltong gemaakt kunnen worden. Een paar voorbeelden zijn:

  • Biltong pizza
  • Biltong salade
  • Biltong jam
  • Biltong quiche
  • Biltong scones
  • Roerei met biltong

Lees ook: 5 food dishes you can make using biltong

Biltong als cadeau

In Zuid-Afrika wordt biltong vaak als cadeau gegeven, vooral aan mannen. Ben je op zoek naar een vaderdag-, verjaardags-, kerst- of zelfs valentijnscadeau voor een Zuid-Afrikaan? Dan kan het bijna nooit misgaan als je voor biltong kiest!

Bestel hier biltong als cadeau

Biltong maken als hobby

Voor veel Zuid-Afrikanen is het maken van hun eigen biltong een leuke hobby. Het geeft hen de mogelijkheid om te experimenteren met verschillende soorten vlees (zoals rundvlees, koedoe, gnoe, struisvogel en springbok). Ze kunnen ook beslissen hoeveel vet ze willen behouden, hoe droog de biltong zal zijn en welke kruiden ze willen toevoegen.

Het is relatief eenvoudig om zelf biltong te maken. De enige speciale apparatuur die je nodig hebt is een kast om het vlees in te hangen om te drogen, een zogenaamde biltong maker.

Heb je na het lezen van dit artikel zin gekregen om biltong te eten? Koop dan de lekkerste Zuid-Afrikaanse biltong (gemaakt met 100% Nederlands rundvlees en traditionele Zuid-Afrikaanse smaken) bij Runder.nl!